Wild

Wildseizoen

Wild is er het hele jaar door, alleen niet elk diersoort ligt op elk moment in de slagerij. Elk wild heeft eigenlijk zijn eigen jachtseizoen. Het beste moment om het wild te kopen is dus als het vers in de winkel ligt. Het traditionele jachtseizoen is van 15 oktober tot en met 31 december. In die periode liggen de meeste soorten wild vers in de slagerij. Vraag ons gerust naar het beste stuk wild van dat moment.

Slager Gerwin jaagt zelf ook!

Puur natuur

“Wild is natuurlijk geliefd om de specifieke smaak. Als je bedenkt dat dieren in het wild alleen puur natuurlijke voeding eten, realiseer je je ook dat wild heel gezond en puur vlees is. Wilde dieren leven van bessen, zaden, bladeren, grassen, mossen, insecten, klavertjes, dat is allemaal 100% natuurlijk en dat proef je aan het vlees!“ Het hele jaar door kunt u wild kopen bij Spoelder. Het wild ontvangen wij van jagers of zelf geschoten. We hebben contact met de jagers, zodat we weten welke dieren zij jagen en wanneer we welk dier binnenkrijgen. Na keuring snijden we het wild zelf uit, zodat we alle onderdelen kunnen gebruiken voor vlees, vleeswaren en worst voor onze eigen worstmakerij. We hebben o.a. hert, wild zwijn, ree, duif, eend, gans, fazant en haas in ons assortiment. Kom dan langs en ervaar zelf de smaak van vers wild! Ook kunnen wij u vertellen over hertenvlees uit de Duitse Eifel, over de uitgesproken smaak van Hollandse haas uit de polder van Westbroek. Of ree van de Utrechtse Heuvelrug, die bijna het hele jaar te koop is bij Spoelder.

Wildkalender

Er wordt vaak gedacht dat wildvlees pas eind oktober beschikbaar is, maar niets is minder waar: wildvlees is het hele jaar verkrijgbaar. Daarom wordt het wildseizoen steeds vaker het culinaire wildseizoen genoemd. Dit start op 15 oktober en eindigt aan het eind van het jaar. Per wildsoort en per provincie geldt een periode waarin jacht is toegestaan. In onderstaand overzicht zie je elk wild wanneer beschikbaar is.